DIY-bloemenemmer

Op de Zoenebloem willen we een ontmoetingsplek creëren voor mensen met een hart voor bloemen, natuurbeleving en creativiteit. Een ‘verwenjezelf’- moment in het veld of een gezellig onderonsje met iemand die je lief hebt. Van je eigen krans maken, het samenbinden van jouw veldboeket, het toeleven naar je DIY-feest, tot (kinder)yoga in de bloemekes.

In elk seizoen kan je genieten van een bloemen-aanbod, waar je thuis of in onze bloemenzee in Rotem helemaal in kan duiken.

DIY Bloemen-emmer

– Flowers are one big party-

Wij vullen graag  een emmer met zoenebloemen (verse of droogbloemen, afhankelijk van het seizoen) voor je DIY-feest. Een bloemenemmer bevat 60 tot 80 bloemstelen van het seizoen en kost 58 euro.

Het plezier van je eigen boeket op tafel, misschien wel datgene wat van een goede maaltijd met je dierbaren, een warm feest maakt 😉

DSCF9714.jpeg
droogbloemen.jpg

Droogbloemen, subtiele pracht

We zijn heel trots om lokale  droogbloemen van eigen veld te kunnen aanbieden. Een zomer lang drogen we voor jullie de mooiste bloemen om ze vervolgens te verduurzamen in een bloemstuk.

Duurzaamheid staat in de zoenebloem voorop. Dat betekent dat naast onze teelt op biologische velden, onze bloemen geen kilometerslange reis achter de rug hebben en/of een chemische (na)behandeling krijgen. Bloemen moeten niet persé van ver komen of geverfd worden, ook in onze natuur bloeien bloemen met dezelfde prachtige vrolijke zachte tinten.

Samen met de natuur en de seizoenen, blijft de teelt van Belgische bloemen het hele jaar rond, een groot experiment.  Maar daarom niet onmogelijk ;).

We houden er  van om creatief aan de slag te gaan met onze droogbloemen en organiseren  ook seizoens-workshops (krans, vaas, kroon). Houd onze kalender zeker in de gaten of vraag een workshop op maat  *vanaf 5 ppn aan.

* Op regelmatige basis bieden we DIY droogbloem-pakketten aan om thuis zelf mee aan de slag te gaan. 

* Wil je toch graag zelf droogbloemen oogsten & te drogen hangen, kan dit tijdens onze pluk-momenten. 

 

“Bloemen zijn een uitnodiging om te pauzeren en te genieten van het moment.

Noem ze gerust ´slowflowers’.”