Bloementuin

Hoe werkt het?

Op de Zoenebloem willen we een ontmoetingsplek creëren voor mensen met een hart voor bloemen, natuurbeleving en creativiteit. Een ‘verwenjezelf’- moment in het veld of een gezellig onderonsje met iemand die je lief hebt. Van je eigen krans maken, het samenbinden van jouw veldboeket tot (kinder)yoga in de bloemekes.You name it.

In de winter en in het vroege voorjaar kan je al genieten van een bloeiend aanbod. We noemen ze Flowr Moments. Je vindt ze in onze kalender of op fb & instagram terug.

Flowr Moments & Ateliers op maat

Tot jezelf komen tussen de bloemen, creëren in verbinding met (jouw) seizoenen, genieten, ergens deel van uitmaken, …of ook wel ´Flowr Moments´.

 In 2023 organiseren we verschillende ´Flowr Moments´ die doorgaan in onze Bloementuin. Doe je graag Flowr Moments (giftcard) cadeau? Een gezellig onderonsje tussen de bloemen, samen met vriendinnen, collega’s, je partner, je mama, je dochter,.. om elkaar puur plukgeluk te schenken. Of wens je liever een kleurig moment voor jezelf?

´Flowr Moments´ omvat een entree twv 25, 35 of 65 Euro tot 1 van onze ateliers tussen de bloemen. Je kan telefonisch of per email: tine@dezoenebloem.be . reserveren of een Flowr Moment giftcard bestellen. Aanbod 2023* kan je in onze kalender terugvinden. De Bloementuin is enkel open op deze data & deelname is enkel mogelijk mits aanmelding.

*** Let op: Flowr Moments zijn geldig tot 31 december 2023, wegens teeltplanning op jaarbasis. Gelieve hier rekening mee te houden.

´Flowr Moments´ (veld-ateliers) op maat*, kan vanaf 5 personen. Afgelopen seizoen werden er heel wat mijlpalen (verjaardag, vrijgezellen, teambuilding, geboorte,…) gevierd tussen onze bloemen. Dat is dubbel genieten, ook voor ons 😉 .

Heb je een andere vraag of wil je graag met ons samenwerken, stuur ons een email tine@dezoenebloem.be.

DeZoenebloem-116-scaled.jpg

DIY Bloemen-emmer

– Flowers are one big party-

Wij vullen graag voor jouw feest een emmer met zoenebloemen om zelf mee aan de slag te gaan. Een DIY bloemenemmer bevat 60 tot 80 bloemstelen van het seizoen en kost 58 euro.

Het plezier van je eigen boeket op tafel, misschien wel datgene wat van een goede maaltijd met je dierbaren, een warm feest maakt ;).

DSCF9714.jpeg
droogbloemen.jpg

Droogbloemen, subtiele pracht

In het najaar (vanaf september tem april) zijn er droogbloemen.

Samen met de natuur en de seizoenen, blijft de teelt van Belgische bloemen het hele jaar rond, een groot experiment.  Maar daarom niet onmogelijk ;). Een zomer lang drogen we voor jullie de mooiste bloemen om ze vervolgens te verduurzamen in een bloemstuk.

Duurzaamheid staat in de zoenebloem voorop. Dat betekent dat naast een biologische teeltwijze, onze bloemen geen kilometerslange reis achter de rug hebben en/of een chemische (na)behandeling krijgen. Bloemen moeten niet persé van ver komen of geverfd worden, ook in onze natuur bloeien bloemen met dezelfde prachtige vrolijke zachte tinten.

*Onze kransen of kroontjes, boeketten, DIY-pakket, of ander droogbloemwerk kan je bestellen vanaf januari tem mei 2023*.

“Bloemen zijn een uitnodiging om te pauzeren en te genieten van het moment.

Noem ze gerust ´slowflowers’.”